Intro  Boek  Fragmenten  Recensies  Uitgaven  Extra's

Johan Anthierens is een journalistiek en literair fenomeen met een lange, gevarieerde en indrukwekkende staat van dienst. Niemands meester, niemands knecht is een bloemlezing uit zijn even indrukwekkende maar hopeloos verspreide tekstuele nalatenschap.
Uit de verschillende honderden artikels, reportages, interviews en kronieken die Johan Anthierens van 1959 tot 1999 voor tientallen Vlaamse en Nederlandse dag-, week- en maandbladen schreef, maakte Brigitte Raskin, in samenspraak met Karel Anthierens, een selectie van de beste en belangrijkste teksten, ongepubliceerde brieven en schetsen.

Met dit groots opgezette project willen de samenstellers van Niemands meester, niemands knecht, het monument oprichten dat Johan Anthierens verdient. Leve mij, het autobiografische deel van dit werk, brengt zijn levensverhaal, en is ook een doorsnede van de Vlaamse pers in de tweede helft van de twintigste eeuw. Dit boek laat de lezer kennismaken met de uitzonderlijke schrijver die Anthierens was, bij momenten groots of grappig, scherp of schichtig, maar altijd literair, origineel onafhankelijk en eerlijk.